Oener ondernemers helpen hospice

  Human Interest

Op 25 november is er een benefietdiner voor het hospice Casa Vera dat in januari in Oene de deuren opent. Steven Post van café-restaurant Dorpszicht, Herman ter Weele van slagerij ter Weele en Jolanda de Bruin van Bodega Alegria maken het diner mogelijk. De opbrengst gaat naar de inrichting van het hospice.

oene - Steven Post zet de deuren van zijn café-restaurant open voor het diner. "Je kan in het leven niet altijd goede doelen steunen, maar zo af en toe zeker wel. Ik vind het belangrijk dat er een hospice komt met goede faciliteiten. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij."

Een mening die ook Herman is toegedaan. "Dit zijn hartstikke goede initiatieven. Ik geniet er van twee kanten van. Ik mag het geven, en degene die het ontvangt is er ook blij mee."

Steentje bijdragen

Jolanda vindt het niet meer dan normaal dat Oene een hospice krijgt. "Ik vind dat iedere omgeving een hospice moet hebben, Oene dus ook. Daarnaast vind ik het belangrijk dat iedereen een steentje bijdraagt aan een goed doel. Ik heb vaker wat voor het hospice gedaan, telkens met succes. Dat zal ook de 25e het geval zijn."

Vier gangen-menu

Iedereen is welkom tijdens het benefietdiner. Het etentje kost 50 euro, en zal naar verwachting vier gangen bevatten. "Jolanda zorgt voor de wijn, en Herman levert het vlees. Dat vervolgens door onze koks wordt klaargemaakt. We denken aan een vier gangen-menu. We gaan proberen zoveel mogelijk ingrediënten bij elkaar te krijgen voor zo min mogelijk centjes, zodat we meer geld overhouden voor het hospice. Hoe het menu eruit ziet, weten we nog niet, maar ik denk aan een hoofdgerecht met drie soorten vlees; biefstuk, varkenshaas en kip."
Organisator en hospice-vrijwilliger Erna van Roekel hoopt op zo'n 140 gasten. "Het wordt een topavond. Iedereen die wel eens bij Post heeft gegeten weet dat. Verder wordt de avond omlijst met live-muziek. Iedereen wordt dan ook uitgenodigd om voor deze gezellige avond in te schrijven en op deze wijze het hospice te steunen."

Bestellen

Kaarten voor het diner zijn te bestellen door een mail te sturen naar De Kruimelschaar (administratie@kruimelschaar.nl).

Deelnemers ontvangen een bevestigingsbrief met daarin opgenomen het rekeningnummer waar het bedrag op gestort mag worden. Na betaling krijgt men de kaarten (digitaal) toegestuurd.

www.kruimelschaar.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden