Ladies' Circle Epe en Make-A-Wish

  Human Interest

De Eper serviceclub Ladies' Circle zet zich dit jaar in voor de stichting Make-A-Wish (een vrijwilligersorganisatie die de liefste wens vervult van kinderen van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte). De komende periode zijn er bijvoorbeeld kerstbroden te bestellen waarvan een groot deel van de aanschafwaarde naar dit goede doel gaat. Daarnaast wordt er begin volgend jaar een feest of een theatervoorstelling voor dit goede doel georganiseerd. Voorzitter Sascha Stolk vertelt er over.

EPE - 'Iets doen voor de samenleving'. Naast het vriendschappelijke aspect en het bijhorende plezier is dát eerste aspect de ontstaansgeschiedenis van Ladies' Circle, zo begint ze te vertellen. "Als serviceclub staan we vooral klaar voor Epe. Zo verbinden we ons wel eens aan een handen-uit-de-mouwenproject van bijvoorbeeld Stichting Present, maar daarnaast staat er elk jaar een goed doel centraal waarvoor we geld inzamelen."

Elke keer rondom de kerstdagen verkoopt de Eper serviceclub die vijftien enthousiaste dames in de gelederen heeft, daarvoor kerstbroden van de Eper Bakkerij Elferink. "We kiezen veelal een regionaal doel, maar dit jaar willen we geld inzamelen voor de landelijk opererende stichting Make-A-Wish. Volgend jaar zal er ook nog geld gaan naar Make-A-Wish, maar daarnaast zoeken we dan weer naar een ander goed doel."
Inmiddels staan er al 2800 (!) kerstbroden in bestelling. "Die broden kosten 5,95 euro per stuk. Het grootste gedeelte van de opbrengst hiervan gaat naar het goede doel." Dat bedrag is nog niet bekend, aldus Sascha Stolk. "Er kunnen namelijk nog extra bestellingen geplaatst worden. Ook gaat de opbrengst van het feest of de theatervoorstelling die begin volgens jaar plaatsvindt, naar dit goede doel."
Ladies' Circle is daaraan voorafgaand nog te vinden op de Kerstmarkt die 20 december in het centrum van de gemeente Epe plaatsvindt. "Daar verkopen we naast kerstbroden ook gadgets en allerlei andere spullen voor het goede doel."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden