Dames bedwingen Kilimanjaro voor beter onderwijs in India


Dames bedwingen Kilimanjaro voor beter onderwijs in India

  Human Interest

Acht dames gaan in januari de Kilimanjaro beklimmen, een berg van 5.895 meter hoog in het noordoosten van Tanzania. Ze worden gesponsord, de opbrengst is bestemd voor Stichting Sampark.

Door Wiesette Haverkamp

Wapenveld - Jos Wolters uit Harderwijk vertelt: "Ons idee was tien dames, maar we zijn op acht dames blijven steken. Bianca Boogerd en Marja ten Hove komen uit Nunspeet, Karin van Dalfsen uit Zwolle, Hetty Schinkel en Willy Visser uit Kampen, Alice Berends uit Wapenveld en Hanneke Schoonhoven uit Elburg."

Het vertrek naar Tanzania is dinsdag 3 januari en de klim gaat zeven dagen duren. De dames proberen met deze challenge 100.000 euro bij elkaar te brengen voor Stichting Sampark.

Jos: "Stichting Sampark helpt kinderen in India aan een betere toekomst door goed onderwijs te bieden. Met het geld dat de dames ophalen kan Sampark een school bouwen in India. Het idee is vorig jaar ontstaan tijdens een ondernemersreis naar India, waaraan een aantal van de dames deelnam. Toen ze de schrijnende omstandigheden op de scholen zagen besloten ze tot deze uitdaging."

Meer informatie over het doel waarvoor de dames deze uitdaging aangaan is te vinden op www.sampark.nl. De dames trainen veel individueel in de sportschool. "Maar we proberen in het weekend in elk geval gezamenlijk een wandeling van vijf á zes uur te maken." Om geld bijeen te sprokkelen hebben de vrouwen al diverse acties gehouden en laten ze zich sponsoren.

Ook verkopen ze tot 31 december loten. Deze kosten vijf euro per stuk. De eerste prijs is een vlucht en verblijf van veertien dagen in een appartement voor twee personen op Curaçao. De tweede prijs is een fiets van 750 euro en de derde prijs een dinervoucher van 250 euro. De trekking en bekendmaking van de winnaars is op 13 januari, de dag dat de dames weer voet op Nederlandse bodem zetten, bij het Van der Valk hotel.

Actie steunen

De loten zijn te bestellen door geld over te maken op IBAN NL08 RABO 0397 712 812 onder vermelding van 'loten kilimanjaro challenge jos' en het adres waar de loten naartoe gestuurd moeten.

Verdere sponsoring kan via IBAN NL10ABNA0440631416 t.n.v. stichting Sampark kilimanjaro challenge.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina: De Kilimanjaro Ladies Challenge for Sampark 2017.

www.sampark.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden