Logo veluws-nieuws.nl


Foto: Henk Boeve

Eerste gebruikers in vernieuwde Hezebrink

  Ingezonden

In dorpshuis De Hezebrink in Emst was dinsdag 9 mei een 'historische dag'. Want de eerste gebruikers van het totaal vernieuwde en verbouwde dorpshuis de Hezebrink hebben hun intrede gedaan. Andere ruimtes volgen op termijn. De primeur was voor de peuters van peuterspeelzaal 't Muizenholletje van Koppel (welzijn en kinderopvang)

Door Henk Boeve
EMST - En wat hebben de peuters een schitterende ruimte gekregen. Wat een verschil met de "oude" ruimte, zeggen de leidsters Terry Sok en Laura Bensink. En niet alleen binnen, maar ook een schitterende speelruimte buiten waar de peuters hun energie volledig kwijt kunnen. Op dit moment kunnen de peuters drie dagen in de week terecht bij 't Muizenholletje, namelijk op de maandagmorgen, de dinsdag- en donderdagmorgen. Maximaal mogen er dan 16 peuters komen en zowel op de dinsdag- als donderdagmorgen zitten ze vol. Op de maandagmorgen zijn er 13 peuters. Eigenlijk logisch dat ze "vol" zitten, want welke peuter wil niet in zo'n prachtige ruimte spelen.
In het nieuwe onderkomen zijn vier ruimtes beschikbaar. Twee ruimtes waar de peuters naar hartenlust kunnen spelen. Een prachtige ruimte waar de peuters hun behoeftes kwijt kunnen met een kindertoilet, waar ze de handjes kunnen wassen, waar een peuter eventueel verschoond kan worden. En dan nog een kantoorruimte, waar de leidsters hun administratie kunnen verrichten. Aan alles is werkelijk gedacht. In de grootste speelruimte, mocht het te warm worden voor de peuters, hangt zelfs een airco aan de muur. Leidster Terry Sok zegt dan ook terecht dat ze trots is dat ze in zo'n prachtige ruimte mag werken met de peuters, waar alles er even fris en helder uitziet.

Een volgende stap wat betreft de vernieuwing/verbouwing van de Hezebrink is het in gebruik nemen van de sportzaal. De nieuwe sportzaal heeft een afmeting van 24 bij 16 meter. De sportzaal heeft een hoogte aan de buitenkant van 8 meter. Binnen is de hoogte 7 meter.

Reageer als eerste
Meer berichten