Lezersnieuws: Sfeervol Adventsconcert in Dorpskerk van Vaassen


Lezersnieuws: Sfeervol Adventsconcert in Dorpskerk van Vaassen

  Ingezonden

VAASSEN - De Chr. Gem. Zangv. "Hosanna" uit Vaassen kijkt terug op een mooi Adventsconcert, dat zij gaven op 10 december. 
In een volle sfeervolle kerk konden de aanwezigen genieten van een verscheidenheid aan optredens. Koorzang werd afgewisseld met solozang, harp, piano en orgelspel. Met de krachtige opening van het lied "Komt allen tezamen" gezongen door koor in samenzang met aanwezigen en solisten, begeleid door orgelspel van Jurrien Plender, werd de toon van de avond gezet. Sopraan Marjo van Someren met haar gouden stem vertolkte o.a. het Ave Maria van Cassini  op een bijzondere wijze. 

Een mooie uitvoering was ook het "Stille Nacht'. Hier zong de sopraan een inleidend lied dat door het koor op zachte toon werd overgenomen en met samenzang afgesloten.
Het was heel stil in de Dorpskerk toen Regina Ederveen  met het zachte geluid van harp de juiste snaren wist te vinden bij het lied "Waar was jij in die stal vannacht?" De tenoren Beert van Oene en Bert Smedinga wisten met hun solopartij in het "Transeamus"  op goede wijze hun toon te zetten, daarbij begeleid met uitmuntend pianospel van Gerrit Koele en orgelspel van Jurrien Plender. Een mooi koorwerk dat verdienstelijk werd gezongen.
Na diverse optredens van "Hosanna" al dan niet samen met solisten en aanwezigen werd de avond afgesloten met een welverdiend applaus. Een dankwoord en bloemetje voor solisten en medewerkenden was dan ook zeker welverdiend.

Voor volgen jaar staan er voor Hosanna al weer nieuwe ideeën op stapel. Er zijn plannen om in samenwerking met het Evangelisch koor Luctor et Emergo uit Oldebroek het oratorium "Exodus"van Johan Breedewout uit te voeren.
Wie graag mee wil zingen  kan meedoen. De eerste repetitieavond begint op woensdag 4 januari 2017 om 19.30 uur in De Rank te Vaassen.
Bel voor informatie: 0578-571958 of mail naar: hosannavaassen@outlook.com
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden