Burgemeester Van der Hoeven sluit torenrestauratie af


Burgemeester Van der Hoeven sluit torenrestauratie af

  Ingezonden

De restauratie van de toren van de Vaassense Dorpskerk is afgerond. Op zaterdag 17 december werd de actie afgerond in de Dorpskerk.

Voorzitter Van Essen van de kerkrentmeesters van de Dorpskerk memoreerde de acties die de laatste vijftien jaar zijn gehouden en er nu toe hebben geleid dat de hele kerk onderhanden is geweest. “De kerk is weer bij de tijd en kan weer voor vele jaren mee”, zo stelt hij in zijn inleiding. “We zijn in de gelukkige omstandigheden dat we in ons college van kerkrentmeesters mensen hebben die alle onderdelen beheersen. We hebben mensen die verstand hebben van bouwen, van geld, van fondsenwerving en communicatie”. Daarnaast is hij blij dat het werven van de benodigde fondsen zo vlot is verlopen.

Tijdens zijn toespraak haalt burgemeester Van der Hoeven een oud psalmboekje uit zijn zak: “Die heb ik in 1964 met Kerst gekregen. We kwamen bij elkaar in het catechisatielokaal. Ik heb het boekje altijd bewaard”. Op deze manier benadrukt hij dat het voor hem bijzonder is om op deze plek weer te zijn. Op de beamer achter hem staat “De kerk staat trots centraal”. Vaassen mag trots zijn op deze Dorpskerk. Het gebouw neemt een belangrijke plaats in in het dorpscentrum en mag daarom worden gezien. Het past zeker in de plannen voor de vernieuwing van het dorp, plannen die binnenkort met de bevolking worden besproken.

Waar iedereen had verwacht dat de vlag symbolisch zou worden uitgestoken staat de burgemeester erop om dat zelf te doen. Zijn jasje gaat uit en hij bestijgt de toren via de trappen en ladders. Wanneer hij de daarvoor benodigde handelingen heeft uitgevoerd en de vlag als vanouds aan de toren wappert, neemt hij de gelegenheid nog even om naar de mensen die rond de kerk staan te zwaaien. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt deze bijeenkomst afgesloten en neemt het Cultuurplein de regie in de Dorpskerk over en klinken de kerstliederen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden