margot brouwer
margot brouwer (somsen)

Lezing: 'Het majestueuze heelal'

  Lezingen

Vaassen - Dr. Margot Brouwer houdt maandag 11 november een lezing in het Vrijzinnige Kerkje aan de Deventerstraat 36 in Vaassen met als thema 'Het majestueuze heelal: 'sterrenstof zijt gij'.

De lezing begint om 20.00 uur (zaal open 19.30). De toegang bedraagt 9 euro. Margot Brouwer neemt haar gehoor mee op reis door het universum. Het begint als een wetenschappelijke reis waarin de bezoekers het heelal fysiek leren kennen. Hoe kun je je nog geborgen voelen in een oneindig heelal? Worstelend met deze vragen vond ze houvast bij Spinoza, de filosoof die bijna vierhonderd jaar geleden al zijn holistische visie van het Universum ontwikkelde. Een visie waarin God, de mens, de natuur èn het Heelal samenvallen, en waarin wetenschap, filosofie en spiritualiteit een geheel vormen.

Margot Brouwer is natuur- en sterrenkundige. Zij studeerde aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde aan de Leidse Sterrenwacht, waar ze onderzoek deed naar donkere materie, alternatieve zwaartekracht en de grote-schaalstructuur van het heelal. Momenteel werkt zij als sterrenkundig onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden