Arend Vinke mist zijn grote hobby tijdens deze coronacrisis. "Zonder de verslaggeving van voetbalwedstrijden is er niets aan in het leven."
Arend Vinke mist zijn grote hobby tijdens deze coronacrisis. "Zonder de verslaggeving van voetbalwedstrijden is er niets aan in het leven." (Foto: Dennis Dekker)
Arend Vinke's voetbaluitslagen

Arend Vinke zet voetbaluitslagen op een rij

  Nieuwsflits

Regio - Wel een tweetal competities met prijzen optuigen, maar geen daadwerkelijke bekers uitreiken. Het voelt niet goed, maar sportverslaggever Arend Vinke houdt zich graag aan de regels die ook in het betaald voetbal gevolgd worden. Ook daar is er geen kampioensfeest, ook daar is er geen schaal om uit te reiken.

(door Dennis Dekker)

De Fair Play Cup (beker voor het eerste voetbalteam uit de gemeente Epe, Heerde of Hattem dat in één seizoen de minste gele en rode kaarten uitgereikt kreeg) en de Topscorersbokaal (beker voor de speler van één van de voetbalteams uit de gemeentes Epe, Heerde of Hattem die de meeste doelpunten gescoord heeft) blijven dit jaar in de kast staan. 

Het plaatje van het voetbalseizoen 2019/2020 wordt, vanwege de coronacrisis niet toegevoegd. Een zeer bijzondere situatie voor alle Nederlanders natuurlijk, maar Arend Vinke uit Epe weet zich persoonlijk eigenlijk geen raad. De hobby voetbalverslaggeving neemt een gigantische plek in, in zijn leven. "Ook al heeft de regering aangekondigd dat er her en der wat versoepeling is, heb ik het heel moeilijk. Ik heb niets te doen. Alle sportcomplexen zijn dicht. Ik word er gek van om de hele dag thuis te zitten. Ik hoop snel op andere tijden, want zo vind ik het leven eigenlijk niets aan." 

Door de coronacrisis reikt Vinke geen bekers uit. "Dat vind ik heel jammer. Maar doordat de KNVB zowel bij de amateurs als bij het betaald voetbal de laatste wedstrijden niet meer heeft laten spelen, kan ik geen officieel eindklassement opmaken." 

Vinke denkt dat de topscorer van vorig seizoen, Stefan Lokhorst, dit jaar normaal gesproken de beker ook weer in ontvangst had genomen. "Voor de crisis stond hij een straatlengte voor op nummer 2." Lokhorst mag de beker wel een jaar langer houden, maar dat heeft meer een symbolische waarde dan dat hij echt gewonnen had, vindt Vinke. 

Daarnaast gaan er diverse zeer waarschijnlijk geachte promoties niet door, vertelt Vinke. SV Epe bijvoorbeeld. "Maar ook Hatto-Heim dat dit jaar zo'n geweldig seizoen heeft gespeeld, was met z'n gedachten al een niveau hoger. De ploeg stond acht punten voor op nummer 2." 

Nu moet men volgend seizoen weer in de derde klasse spelen. "Vreugde en verdriet liggen ook in de sport vlak bij elkaar. Na de zomer gaan we hopelijk weer vol aan de bak!"

Hieronder zet Arend Vinke de klassementen van de Topscorers Bokaal en van de Fair Play Cup nog wel even onder elkaar.

Topscorers Bokaal 2019-2020

1. Stefan Lokhorst, SV Epe (22 doelpunten)
2. Emir Balavac, WZC (14)
3. Wouter van Amersfoort, vv Emst (13)
4. Winand Meilink, Hatto-Heim en Jasper Mosterd, vv Oene (11)
6. Niek Weijenberg, vv Heerde en Wesley van Winsum, vv Hattem (10).

Fair Play Cup

1. Vv Heerde (28 strafpunten)
2. Hatto-Heim (30)
3. Vv Emst (34)
4. Vevo (45)
5. SEH (46)

Meer berichten