Landman volgt Kuipers op in D66/GL


Dianneke Landman keert terug in de Heerder politiek als opvolger van Robert Kuipers
Dianneke Landman keert terug in de Heerder politiek als opvolger van Robert Kuipers

Landman volgt Kuipers op in D66/GL

  Politiek

Dianneke Landman is vorige week geïnstalleerd als raadslid van D66/GL in de Heerder gemeenteraad. Zij volgt daarmee Robert Kuipers op die vanwege zakelijke drukte en privéomstandigheden zijn functie heeft neergelegd.

HEERDE - Dianneke Landman is geen onbekende in de Heerder politiek. Zij was van 1994 tot 2002 al raadslid en wethouder voor D66. In die tijd maakte zij ook deel uit van het dagelijks bestuur van de Vereniging Nederlands Gemeenten. Robert Kuipers maakte sinds 2014 deel uit van de gemeenteraad. De orderportefeuille van zijn eigen bedrijf is nu van zo'n omvang dat hij een en ander niet meer kan combineren. "U hebt echter wel veel achtergelaten in de korte tijd dat u lid was van de gemeenteraad", aldus burgemeester Inez Pijnenburg bij zijn afscheid. Kuipers liet weten dat zijn afscheid niet definitief hoeft te zijn. "Ik denk dat ik bij de komende verkiezingen wel weer in actie kom voor de partij", liet Kuipers weten. Dianneke Landman pakte meteen de draad op. Maatschappelijk was ze vooral actief in het sociale domein. Dat bleek ook bij het eerste onderwerp dat zij aan sneed: de invalidenparkeerkaart. Volgens haar is die in Heerde veel duurder dan in omliggende gemeenten. Haar overzicht leerde dat de kaart in Hattem 59.00 euro koste, in Epe 47,40 euro, in Oldebroek 75,00 euro, in Zwolle 42,90 en in Heerde maar liefst 96,85 euro. Wethouder Wolbert Meijer had een ander lijstje gemaakt en wel inclusief de benodigde keuring. Dan zijn de verschillen met omliggende gemeenten minder groot maar toch blijft Heerde de duurste. "Wij staan wel op meer van dergelijke lijstjes bovenaan", aldus fractievoorzitter Sylvia van Amerongen van D66/GL. Welke actie er voortvloeit uit de prijsvergelijking werd overigens niet duidelijk.

Leges vergunning

Er was nog een ander financieel onderwerp: de leges die betaald moet worden als een vergunning voor activiteiten wordt aangevraagd. De raad dienden unaniem een amendement in om deze maar af te schaffen. Dat amendement werd dan ook overgenomen door het college. Het betekent dat voor vergunningen voor evenementen op initiatief van vrijwilligersorganisaties de leges worden afgeschaft. Daarmee loopt de gemeente zo'n 4.000 euro aan inkomsten en dat moet de komende jaren in de begroting verwerkt worden. Behandeld werd ook de Najaarsnota. Daaruit blijkt dat het verwachte tekort voor 2016 van dit voorjaar nog ruim 280.000 euro teruggebracht was naar 81.255 euro. Een motie van D66/GL en PvdA over het verbeteren van de informatievoorziening rond industrieterrein H2O, komt een volgende vergadering opnieuw in stemming. De stemming hiervoor was 7-7.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden