Logo veluws-nieuws.nl


Foto: Skeelerhuus

Europacup Skeeleren in Heerde

  Sport

HEERDE - Op de skeelerbaan aan de Kommerseweg in Heerde worden zaterdag 6 en zondag 7 mei voor de negende maal de internationale skeelerwedstrijden gehouden onder de naam Holland Cup powered by Univé. Aan deze Open Europacup kunnen ook mensen van buiten Europa aan deelnemen.

In 2017 komen er bijna 400 deelnemers uit maar liefst 24 landen naar Heerde, Europa, maar ook veel deelnemers uit de Zuid-Amerikaanse landen zoals Colombia, Argentinië, Ecuador, Guatemala. Maar ook uit de USA, Australië en Nieuw-Zeeland komen de rijders. Er zijn jeugdcategorieën Cadetten, Junioren A en B en de Senioren, waar diverse wereldkampioenen aan de start zullen staan.
Zaterdag 6 mei zal rond 9.00 uur de eerste start plaatsvinden voor de 300 meter tijdrit, later die dag zullen de voorronden voor de 500 meter sprint en de puntenkoersen worden verreden, op zondag staat het vervolg van de 500 meters op de agenda en de dag wordt afgesloten met de afvalkoersen. De finales zullen op zaterdag vanaf 17.00 uur worden verreden en op zondag vanaf 14.00 uur.
Bekende rijders uit de regio en uit het schaatsen zullen aan de start verschijnen. Bij de Junioren A Dames zal Elisa Dul uit Oene een belangrijke troef zijn, ze werd twee weken voor Heerde al knap vierde op de 500 meter in het Duitse Geisingen. Bij de Senioren Heren ook een paar bekende leden van de organiserende Skeelerclub Oost Veluwe, de broers Ronald en Michel Mulder die op de sprintafstanden voor de prijzen zullen gaan. De wedstrijden in Heerde zijn gratis toegankelijk.

Meer informatie is te lezen op de website:

www.skeelerhuus.nl

Reageer als eerste
Meer berichten