Logo veluws-nieuws.nl


Foto: Persgroep
Sport

Heerde speelt nacompetitie voor promotie: VV Ruinen – VV Heerde (2-7)

  Sport

HEERDE - Voor Heerde stond er de laatste speelronde nog iets op het spel. Na twee keer een periodetitel te zijn misgelopen wilden de geel-zwarten met een overwinning de nacompetitie veiligstellen. En dat lukte. Heerde had vandaag weinig te duchten van het al gedegradeerde Ruinen. Na ruim 90 minuten stond er een 2-7 overwinning op het scorebord. Doelpunten kwamen op naam van Timo Olde Olthof, Maarten Tuin, Jeffrey de Weerd, Raoul Wijenberg (2x), Stijn Rorije en Daan Nijmeijer.

Heerde kwam al snel op voorsprong. Na 7 minuten werd een goed genomen corner van Jeffrey de Weerd bij de 1e paal ingekopt door aanvoerder Timo Olde Olthof. De wedstrijd kabbelde daarna wat voort. Heerde bleef de ruimte krijgen. Een aantal malen liet het na om tot grote kansen te komen. Rond het half uur werd de wedstrijd beslist. Een vrije trap van wederom Jeffrey de Weerd werd binnen gewerkt door Maarten Tuin. 2-0. Een minuut later was het Jeffrey de Weerd zelf die de 3-0 op het scorebord zette na een uitstekende aanval over links. De 3-0 leek ook de ruststand te worden, maar Ruinen dacht daar anders over. Vlak voor rust maakt Ruinen speler Gerwin Sloots de 3-1.

In de 2e helft was Ruinen ook dicht bij 3-2. Een inzet belandde op de paal. Uiteindelijk werd de wedstrijd niet meer spannend. Want Raoul Wijenberg maakte na een uur spelen 4-1. Hij omspeelde knap de verdediger en rondde beheerst af. In de 74e minuut maakte Ruinen de 4-2 met misschien wel de mooiste goal van de middag van wederom Gerwin Sloots. Voor Heerde was dat aanleiding om gas bij te geven. In ongeveer 6 minuten tijd wisten de geel-zwarten drie keer te scoren. Raoul Wijenberg maakte de tweede van de middag (3e assist van linksback Jeffrey de Weerd), Stijn Rorije pikte zijn doelpunt mee en de ingevallen Daan Nijmeijer rondde een knappe individuele actie beheerst af met zijn linker. 2-7. In het slot van de wedstrijd maakte B-junior Jaro Wiessenberg zijn debuut.

Heerde speelt dus nacompetitie. Op 21 mei neemt de ploeg van trainer Bardy Verhoef het op tegen ‘ LVV Friesland’ in Leeuwarden. Op donderdag 25 mei staat de return gepland in Heerde.

Opstelling Heerde: Tim Rorije, Dewi van Velsen, Timo Olde Olthof©, Maarten Tuin, Jeffrey de Weerd, Mike Bronsink, William Bax (83. Jaro Wiessenberg), Raoul Wijenberg Elkjar Dijkgraaf (80. Arne Sellies), Stijn Rorije, Nick Schurink (70. Daan Nijmeijer).

Scoreverloop: 7. Timo Olde Olthof (0-1), 30. Maarten Tuin (0-2), 31. Jeffrey de Weerd (0-3), 45. Gerwin Sloots (1-3), 56. Raoul Wijenberg (1-4), 74. Gerwin Sloots (2-4), 80. Raoul Wijenberg (2-5), 84. Daan Nijmeijer (2-6), 86. Stijn Rorije (2-7).

Reageer als eerste
Meer berichten