Arend Vinke's voetbaluitslagen

Wedstrijden in deze regio

  Sport

Welk team wint de Fair Play Cup? Wie is aan het eind van het voetbalseizoen de topscorer van deze regio en mag de prestigieuze bijhorende bokaal in ontvangst nemen? Arend Vinke verzamelt wekelijks alle uitslagen van de eerste voetbalteams in Epe, Heerde en Hattem.

Regio - Afgelopen weekend voetbalden de regionale teams echter geen reguliere competitiewedstrijden. Wel werd er bekervoetbal gespeeld. Iets dat Arend Vinke uiteraard ook voor het Veluws Nieuws gevolgd heeft. Dit omdat er in de gemeentes Epe en Heerde nog een aantal clubs meedoet met dit toernooi.

Bekerstunt

Sv Vaassen bijvoorbeeld, heeft voor een grote bekerstunt gezorgd. Al loopt het in de competitie voor geen meter, in de wedstrijden voor de beker heeft de ploeg zich als enige ploeg in onze regio geplaatst voor de volgende ronde. De Vaassenaren wonnen thuis van de sterke eersteklasser rksv De Zweef uit Nijverdal met 1-0. Op voorhand zou de winnaar dus al bekend moeten zijn, maar Vaassen verkoos een taaie, defensieve opstelling en gaf zo weinig kansen weg. Alex Sangers scoorde het gouden doelpunt. Via de binnenkant van de paal verdween de bal in de kruising. Een prachtige goal.
De beide andere ploegen, vv Oene en vv Heerde leden bekernederlagen. Oene verloor thuis teleurstellend van Zeewolde met 4-1. De ploeg kan nu weer alle aandacht aan de competitie besteden. Komende zaterdag wacht om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen WZC Wapenveld.
Vv Heerde, dat het in de competitie zo uitstekend doet, verloor bij Heino met maar liefst 9-0. De grote man aan de kant van de thuisploeg was Hidde Smeenk. Hij scoorde maar liefst vier keer. Deze uitslag kan echter met recht 'Heerde-onwaardig' genoemd worden. De ploeg doet het in de competitie zo goed en kan komende zondag zelfs de eerste periode winnen door Dwingeloo thuis te verslaan. De wedstrijd begint om 14.00 uur.
De rest van het programma van komend weekend? Sv Epe voetbalt zondag vanaf 14.00 uur uit tegen Stanfries, Hatto-Heim neemt het zaterdag vanaf 14.30 uur op tegen SEH. Buurman vv Hatttem speelt dan vanaf 14.30 uur thuis tegen ESC uit Elburg. De Veessense ploeg Vevo speelt zaterdag vanaf 14.30 uur bij SVI in Zwolle. De Epenaren van EZC'84 moeten komende zaterdag vanaf 14.30 uur tegen 's Heerenbroek voetballen.
Sv Vaassen speelt komende zondag vanaf 14.00 uur tegen de Eerbeekse Boys. Alexandria ontvangt om diezelfde tijd Kcvo en de zaterdag moet Vios om 14.30 uur bij Owios aan de bak. Vv Emst moet zondag vanaf 14.00 uur uit spelen bij Klein Dochteren. Het eerste team van sv Wissel heeft komend weekend vrij.

Meer berichten