Logo veluws-nieuws.nl


Op 20 mei zijn er op de Eper camping De Jagerstee diverse workshops om je caravan te pimpen. Foto: Esther Zumpolle / Pimpfestival
Op 20 mei zijn er op de Eper camping De Jagerstee diverse workshops om je caravan te pimpen. Foto: Esther Zumpolle / Pimpfestival

Gepimpte reispaleisjes bij Jagerstee

  Toerisme

In het weekend van 19 mei strijken er zeventig gepimpte caravans en campers neer op RCN Vakantiepark de Jagerstee in Epe. Deze unieke reispaleisjes zijn allemaal te bewonderen op zaterdag 20 mei tijdens het zogeheten Pimpfestival.

EPE - Het pimpen van caravans heeft de laatste jaren een hoge vlucht genomen. Vaak werden caravans door menigeen als saai en truttig bestempeld, maar die tijd is voorbij. De 'pimpers' kennen elkaar onder andere via de Facebookpagina 'Pimp je caravan NL'. Initiatiefnemers Esther en Benjo hebben dit weekend geheel belangeloos georganiseerd. Voornamelijk om ervaringen uit te wisselen en anderen het resultaat van hun inspanningen te laten zien.

Kluswerk getoond

Vol trots laten de eigenaren op zaterdag 20 mei tussen 11.00 en 17.00 uur het resultaat zien van ontelbare uurtjes slopen, schuren, timmeren, verven en ander kluswerk. Iedereen die het leuk vindt om te kijken, of om geïnspireerd te raken, is welkom. De toegang is gratis.

Zo start er om 11.00 uur een professionele graffiti-workshop waarbij je kan leren om je caravan te spuiten. Een graffiti-artiest neemt ter plekke een caravan onder handen. Dat duurt tot 17.00 uur. Vanaf 12.00 uur begint het verven in twee lagen en geeft Judidith van Caravanity bekleedtips van onder andere kussen. Een uurtje daarna vertelt ze hoe je een stapelbed kunt bouwen in een caravan. Van 14.00 tot 16.00 uur is de workshop 'Pimp kids'. Ook herhaalt Judidith haar twee eerder genoemde workshops (dit keer om 14.00 en om 15.00 uur) nog eens.

Foodtrucks

Naast al die unieke caravans zijn er foodtrucks en kraampjes met hippe kampeerspullen. Alle bezoekers kunnen een stem uitbrengen op hun favoriete pimpproject. En wanneer je even iets anders wilt, dan kan je elders op het terrein van de Jagerstee met je kind het onlangs aangelegde verkeersplein bewonderen. Verder is er natuurlijk een ontmoetingsplaats met terras waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

reageer als eerste
Meer berichten