Green Key zilver voor Eper camping


Green Key zilver voor Eper camping

  Toerisme

RCN de Jagerstee heeft het certificaat Green Key Zilver behaald. Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de zakelijke markt, recreatie- en vrijetijdsbranche. Parkmanager Wouter van Reeven is trots: "We zijn ruim een jaar geleden begonnen met de voorbereidingen. Wij hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan en wilden eigenlijk weten waar we stonden en wat we qua duurzaamheid zouden kunnen verbeteren. We kwamen in aanraking met Green Key en vonden dat dit wellicht bij ons zou passen."

EPE - Mens, milieu en maatschappij. Als het over deze drie kernwoorden van maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat, besteedt De Jagerstee in Epe volgens Van Reeven zeer veel aandacht aan. "Wij gaan net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Op ons park zijn verschillende milieuvriendelijke maatregelen getroffen. Zo is de dierenhoeve gemaakt van eigen gekapt hout, worden er duurzame schoonmaakmiddelen gebruikt en is de verlichting energiezuinig. Daarnaast gaan we voedselverspilling tegen door het aanbieden van 'doggy bags' in ons restaurant."

Punten

Green Key hanteert een honderdtal punten waar je als camping of andere toeristische en recreatieve organisatie aan moet voldoen. Een veertigtal daarvan zijn verplicht, die andere punten zijn optioneel. "We hebben de afgelopen tijd zeer hard gewerkt om aan zoveel mogelijk punten te voldoen. En dan blijkt ineens dat je geen brons scoort, maar zelfs zilver. Dat is geweldig nieuws."
Met hulp van een milieuambtenaar is er gekeken naar onderdelen die belangrijk zouden zijn voor het verkrijgen van een dergelijk prachtcertificaat. Het energieverbruik per gast, afvalscheiding, het rijden met elektrische golfkarretjes in plaats van milieuvervuilende varianten, alles kwam aan bod. "We wilden dit jaar een soort van nulmeting verkrijgen, maar dit resultaat was boven verwachting. Wij gaan volgend jaar natuurlijk voor een verbetering. We doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder in te leveren op comfort en kwaliteit."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden