Veluwse ambassadeurs enthousiast


Trudy Berends en Rikje de Groot ontvingen het certificaat 'De veelzijdige Noord-Veluwe' en zijn nu 'Actieve Regio Ambassadeur'.
Trudy Berends en Rikje de Groot ontvingen het certificaat 'De veelzijdige Noord-Veluwe' en zijn nu 'Actieve Regio Ambassadeur'.

Veluwse ambassadeurs enthousiast

  Toerisme

"Dit is echt heel leuk om te doen, ik heb weer veel over de Veluwe geleerd. En als gastvrouw bij de TIP kun je die kennis meteen inzetten. Het is ontzettend leuk dat mensen zelfs terugkomen om je te bedanken voor de leuke tips die je hebt gegeven waardoor ze een fijne dag hebben gehad".

HEERDE/HATTEM - Aan het woord is Trudy Berends, vrijwilligster bij de Wereldwinkel/TIP in Heerde. Eerder dit jaar volgde ze de cursus 'Gastheer van het Landschap' van het IVN. Voor de cursus Noord-Veluwe aangeboden door Visit Veluwe kon ze terecht op de site www.regioambassadeurs.nl. Daar is de lesstof te vinden en wordt de kennis van de deelnemers tussendoor getest met allerlei vragen. De cursus e-learning is bedoeld voor mensen die echt de gasten op de Veluwe te woord staan zoals TIP-medewerkers, balie-medewerkers van recreatiebedrijven en horeca-ondernemers.

Om het certificaat te behalen, is een minimale score van 75 procent nodig. En dat lukte Trudy Berens en Rikje de Groot als eerste deelnemers vanuit de TIP Heerde. "We hebben weer veel over de Veluwe geleerd. Ik weet nu dat er 'Dansende bomen' zijn in het Speulderbos. En aan de andere kant van de Veluwe krijgen ze informatie over de kern Vorchten waar ze nog nooit van gehoord hebben. Er wordt je via deze cursus weer veel duidelijk over je eigen omgeving", vertelt Trudy. Het duo haalde vlot de vereiste score en werd uitgenodigd voor de uitreiking van de certificaten op Landal 't Loo. "Een mooie bijeenkomst waarbij je ook weer kennis maakt met mensen die elders op de Veluwe werken. De verbinding is dat je samen de Veluwe op de kaart wilt zetten. Heel stimulerend allemaal", zegt Trudy Berends.

In training doen de deelnemers basiskennis op over de 9 gemeenten op de Noord-Veluwe: Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Ze maken kennis met de rijke historie van het gebied en krijgen informatie over de afwisselende natuur van uitgestrekte bossen en het water. Fietsen en wandelen zijn geliefde bezigheden van de vele toeristen in het gebied; de training biedt dan ook de leukste routes. Maar ook belangrijke attracties en musea komen aan de orde. Eén ding heeft Trudy gemist: een velddag door het gebied: "Dat zou deze cursus e-learning nog interessanter maken".

Mariëlle Karssing van Rond Uit Hattem laat weten dat het de bedoeling is dat ook de vrijwilligers van de TIP in Hattem deze cursus aangeboden krijgen. Ook vanuit de TIP Hattem heeft al een aantal vrijwilligers deelgenomen aan de cursus 'Gastheer van het Landschap.

www.regioambassadeurs.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden