Foto: Modelspoorgroep IJsselland

Volop treinen op Modelspoorshow

  Verenigingen

Voor jong en oud wordt op zaterdag 4 en zondag 5 maart in dorpscentrum 'De Wieken' in Vaassen een leuke Modelspoorshow georganiseerd. De Modelspoorgroep IJsselland presenteert een tweetal grote modelspoorbanen waarop diverse thema's worden uitgebeeld die in het dagelijks leven de (model-)spoorwereld bezighouden.

VAASSEN - De leden van Modelspoorgroep IJsselland brengen hun eigen modules naar Vaassen om die tot één grote modelbaan aan elkaar te koppelen. De aanwezige leden vertellen tips en trucs hoe en met welke technieken een modelspoorbaan werkelijkheidsgetrouw gemaakt kan worden, zoals landschapsbouw, scenery, elektrotechniek en modulebouw. Er zal intensief worden gereden met vele treinsamenstellingen zoals die momenteel op 's lands spoorwegen te zien zijn, dan wel in vroegere tijden te zien zijn geweest. Voor velen een feest van herkenning. De treinen worden volledig analoog met de hand bestuurd.

Met de modelspoorbaan van de Eper modelbouwer Jan Kip wordt uitgebreid aandacht gegeven aan wat er op het gebied van computerautomatisering en digitale besturingssystemen allemaal mogelijk is om een treinbaan te bedienen. Op de 7,2 x 1,4 meter grote baan maken tientallen treinstellen willekeurige bewegingen door elkaar. Zo veel treinen tegelijkertijd laten rijden is onmogelijk handmatig te doen. Alles verloopt volledig automatisch en is ook op een beeldscherm te volgen. Ook of dat ook allemaal zonder ongelukken gebeurt...

Naast de twee grote banen is er nog een treinbaan opgesteld waar kinderen naar hartenlust zelf aan de stuurknop mogen draaien en zelf een modeltrein kunnen besturen.

Dorpscentrum 'De Wieken' is te vinden aan de Molenstraat 15 te Vaassen en de Modelspoorshow is voor iedereen gratis toegankelijk op zaterdag 4 maart van 10:00 tot 17:00 uur en op zondag 5 maart van 10:00 tot 16:00 uur. Meer informatie over de Modelspoorgroep IJsselland is te vinden op www.ijsselland.net

Meer berichten