Gerda Ghaigneau nieuwe Gemeentekoning 2016

  Verenigingen

Het was weer een spannende gebeurtenis de finale Gemeentekoningschieten zaterdag 5 november 2016 in Epe. Het eerste Gemeentekoningschieten vond plaats in 2003.

Alle Koningen uit de vier dorpen: Ferry jonker Emst, Anneke Buitenkamp Oene, Gerda Chaigneau Epe, Jeroen Bourgonje uit Vaassen en de vervanger van de Koning van het Sint Maartensgilde Rijk van Ark door Jo van der Sloot met ieder hun vijf secondanten schoten goed raak. 30 deelnemers in totaal.

Er waren niet meer dan 184 schoten nodig om de vogel er af te schieten. Het is voorgekomen in Nijbroek dat na 500 schoten de vogel zich niet liet neerschieten. De rechtervleugel van de vogel werd al bij het 17 schot door Gerrit de Wilde van het Sint Maartensgilde naar beneden gehaald. De linkervleugel viel bij het 44 schot door Frederik van het Einde uit Oene. Bart Jonker uit Emst vond de kop leuk om aan flarden te schieten, hij deed dit bij het 78 schot. Maar Alfonds Mulder uit Vaassen vond de staart een prachtig doelwit en liet deze vallen na 83 schoten. Dit was allemaal binnen drie kwartier. De romp was echter halsstarrig. Daar mochten alleen de vier koningen uit de dorpen aan mee doen. Men had er 101 schoten voor nodig. Uiteindelijk was het Gerda Chaigneau die het geluk had dat de romp viel doen zij het doel trof.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden