Druk bezocht diner Kulturhus EGW


Druk bezocht diner Kulturhus EGW

  Verenigingen

De kerstman had een wit touwtje in zijn hand en nam het woord. De aanwezigen luisterden geboeid naar zijn verhaal over vertrouwen, veiligheid, geborgenheid en saamhorigheid. Het was voor deze 'kerstman', die in het dagelijks leven beter bekend staat als Epenaar Loek Sinselmeijer, dé manier om alle vrijwilligers van het Kulturhus EGW te bedanken.

EPE - De voorzitter van de stichting Kulturhus EGW meldde dat het bestuur natuurlijk erg blij met alle activiteiten, met alle huurders, met alle optredens en met alle gebeurtenissen. "Maar bovenal zijn we blij met al die vrijwilligers die deze dingen mogelijk maken. Daarom dit kerstdiner. Onze hartelijke dank, voor alles."

Jan Terlouw

Het Kulturhus EGW is volgens Sinselmeijer een huis waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, waar vreemdelingen hartelijk worden ontvangen, waar mensen elkaars passie delen, waar mensen voor elkaar klaar staan, waar mensen van elkaar leren. "Het is een plek waar de vele medewerkers en vrijwilligers zich inzetten ten behoeve van de gemeenschap, ten behoeve van de ander." Vandaar ook het hagelwitte touwtje in de hand van de kerstman. Hij refereerde daarmee aan het touwtje uit de brievenbus waar Jan Terlouw het in het tv-programma DWDD over had. "Het touwtje van Terlouw stond voor een ongedwongen samenleving waar mensen zo met elkaar om gingen dat ze, doordat er zo'n touwtje uit de brievenbus hing, gemakkelijk bij elkaar naar binnen konden lopen. Hij vroeg niet om terug te gaan naar 'die goeie ouwe tijd', maar vroeg hij wél om bepaalde waarden, die we vroeger vanzelfsprekend vonden, weer nieuw leven in te blazen."

Waarden als vertrouwen, veiligheid, geborgenheid, saamhorigheid, inderdaad. "Er gebeurt zo veel moois, er gebeurt zo veel goeds, er zijn zulke aardige mensen, er zijn plekken waar de mensen elkaar wél vertrouwen, waar mensen zich wél veilig weten, waar mensen elkaar wel helpen, waar vriendelijke mensen sámen heel wat tot stand kunnen brengen. Zoals hier in het Kulturhus."

'Eén vleugel'

In deze tijd spelen engelen een grote rol, zo meldt Sinselmeijer tot slot. "Ik hoorde onlangs iemand zeggen: mensen zijn net als kerstengelen, maar dan alleen een engel met één vleugel. Om écht te kunnen vliegen, heb je dus altijd een ander nodig. Want pas samen kun je hoger stijgen. Daarom dank ik alle vrijwilligers namens het bestuur van harte voor alles wat ze dit jaar voor het Kulturhus EGW gedaan hebben." Vervolgens genoot men volop van een heerlijk kerstdiner, bereid door het Eper bedrijf Qualicateraar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden