Senioren worden op heel persoonlijke wijze geholpen door de vrijwilligers van het SeniorWeb.
Senioren worden op heel persoonlijke wijze geholpen door de vrijwilligers van het SeniorWeb.

SeniorWeb viert bescheiden feestje

  Verenigingen

Met een aantal feestelijk getinte activiteiten, gaat het Seniorweb Heerde/Wapenveld aandacht besteden aan het 20-jarig bestaan van de landelijke organisatie SeniorWeb. In eigen plaats is men al zo'n 15 jaar actief.

HEERDE - In de gemeente Heerde zijn de afgelopen 15 jaar vele honderden ouderen wegwijs gemaakt in het gebruik van de computer. Daardoor konden zij meedoen in de digitaliserende samenleving. Dat werd eerst gedaan door vrijwilligers van de welzijnsorganisaties Bintwerk en later door Wisselwerk. Door het beëindigen van de activiteiten van bovengenoemde organisaties heeft een groep vrijwilligers met Welzijn Heerde aansluiting gezocht bij het landelijk opererende SeniorWeb en het Leercentrum SeniorWeb Heerde opgericht. "Onze doelstelling is op de eerste plaats het geven van informatie en hulp aan senioren bij het gebruik van digitale middelen om de zelfstandigheid en zelfredzaamheid te vergroten", zo vertelt Ton Hulsebos. SeniorWeb Heerde/Wapenveld wordt ondersteunt door een tiental vrijwilligers. De activiteiten vinden plaats op de locaties Hof van Cramer aan de Putterweg in Wapenveld en in De Heerd aan de Van Meurslaan in Heerde. Vanwege het vierde lustrum van de organisatie Seniorweb, zijn er op deze locaties feestelijke activiteiten. Leercentrum SeniorWeb Wapenveld houdt op dinsdag 17 januari van 14.00 tot 15.30 uur in de Hof van Cramer een gratis inloopspreekuur. Daar kan men terecht met alle vragen over het gebruik van pc, laptop of tablet. Vrijwilligers staan uiteraard klaar om antwoord te geven.

Leercentrum SeniorWeb Heerde houdt op donderdag 19 januari van 13.30 tot 15.00 uur, in de Heerd, een gratis Windows opfrisles waarin Windows 10 onderwerpen aan de orde komen. Aansluitend is er van 15.15 tot 16.15 uur, een gratis inloopspreekuur waar vrijwilligers alle vragen over het gebruik van pc, laptop of tablet beantwoorden. Op beide middagen kan men bovendien de behendigheid met een pc, laptop of tablet testen op het gebied van computer, internet en sociale media. De uitslag van deze test krijgen de deelnemers laten op hun eigen mailadres toegezonden. Ook kan men tijdens de genoemde activiteiten in Wapenveld en Heerde alle informatie krijgen over het cursusaanbod van het SeniorWeb. Regelmatig geeft men cursussen over onderwerpen als Windows 10, Facebook en de digitale overheid. Voor specifieke vragen kan men contact opnemen met Ton Hulsebos tel. 06-51259370 of stuur een mail naar seniorwebheerde@gmail.com.

www.heerde.seniorweb.nl

Meer berichten