Tien teams deden aan Klûnen in Uûne

  Verenigingen

Het Kulturhus Oene vierde afgelopen weekend haar vijfde verjaardag. In het kader daarvan hadden de befaamde Oener 4 Musketiers (Joost Lubbinge, Jordy Aalberts, Zwier van der Weerd en Jan Lowin IJzerman) uit Oene samen met een comité van het Kulturhus een ludiek evenement op poten gezet: 'Klûnen in Uûne'.

OENE - In het Kulturhus was een kunstijsbaan geplaatst waar de deelnemende teams afgelopen zaterdagavond de strijd met elkaar aangingen. Tien teams (Oener verenigingen en buurtschappen) hadden zich opgegeven om mee te doen met deze originele vijfkamp. De dresscode was simpel: 'Muts'. Welnu; die waren zaterdagavond wel terug te zien, in allerlei variaties. Dat zorgde er nog meer voor dat de strijdende teams een kleurrijk geheel vormden. Naast sport en spel was er uiteraard gedacht aan hapjes en drankjes.

De uiteindelijke winnaars was het team De Keizershof. Deze medewerkers van de gelijknamige Oener woonvorm van De Passerel, wonnen een geldbedrag van 150 euro. De winnaars gebruiken dit bedrag om samen met de bewoners van De Keizershof een middagje te gaan bowlen. De tweede plek was voor team Tigers, op de derde plaats eindigden de teams OZO en Rosnerka.

Teun Mulder

De organisatoren hadden ex-Olympiër Teun Mulder uitgenodigd als speciale gast. Teun gaf de teams nog een stel nuttige tips en vervolgens ging het los. Zo deden alle teams unieke ijsdansen, maakten ze sneeuwpoppen van closetpapier en werden er kegels omgegooid, door de personen die op een slee zaten over het ijs voort te duwen. Zwier van der Weerd was zeer tevreden over dit prachtige jubileumfeest. "Het doel van de 4 Musketiers? Samen met de inwoners en bedrijven uit dit prachtdorp diverse leuke evenementen te organiseren. Nou,dit was er weer zo eentje, hoor! Er waren vele mensen op de been. Waar wij ook dit keer weer heel erg blij van werden? We zien dat deze evenementen gewaardeerd worden door alle Oenenaren. Ongeacht leeftijd of geloofsovertuiging, een ieder voelde zich zaterdag zeer welkom om dit feestje mee te vieren." Dat is prachtig, want dit is feitelijk het doel van ieder evenement waar 'de musketiertjes' aan meehelpen, aldus Van der Weerd. "Een 'moment' te creëren waarin heel Oene elkaar ontmoet, met elkaar samenwerkt, van elkaar leert en geniet. Dat is ook dit keer weer heel goed gelukt."

Meer berichten