Vorig jaar hielpen leerlingen van de Parel en vrijwilligers met het maken van plantenbakken langs de boulevard in Wapenveld.
Vorig jaar hielpen leerlingen van de Parel en vrijwilligers met het maken van plantenbakken langs de boulevard in Wapenveld.

Nog veel wapperende handen nodig

  Verenigingen

Er zijn op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart nog heel veel handen nodig om alle klussen in Hattem, Wapenveld en Heerde uit te voeren in het kader van NL Doet. Via de website van het Oranjefonds is te zien dat er nog tientallen vrijwilligers nodig zijn.

HATTEM/WAPENVELD/HEERDE - Het Oranjefonds organiseert tijdens NL Doet de grootste vrijwilligersactie van Nederland waarop elk jaar weer duizenden vrijwilligers in actie komen. Eigenlijk kan iedereen wel een klusje vinden waarbij hij of zij de handen uit de mouwen kan steken. Dat leert het overzicht op de site van NL Doet. In Hattem staan de volgende projecten aangemeld: De Bongerd wil terras en tuin opknappen, in het Algemene Veen moet opslag verwijderd worden en op de basisschool De Meenthe wil men aan de slag met een 'natuurlijk' schoolplein. In Wapenveld gaat Pinkeltje Samen Spelen, ECR Groot Stokkert wil de midgetgolfbaan opknappen, Paardkrachtig gaat een theorieruimte voor jongeren aanpakken, De Hof van Cramer wil de tuin, bestrating en zijgevel renoveren en in zorgcentrum Rehoboth staat een high tea en het opfrissen van een huiskamer aangemeld. In Heerde wil Philadelphia de beweegtuin zomerklaar maken, scouting Buys Ballot houdt een klusdag, de school Wereldwijs gaat de schooltuin aanpakken, Viattence houdt op locatie Wendhorst een verwendag voor ouderen en de Stichting Landschapsbeheer wil banken maken om langs het Horsthoekerpad te plaatsen. Ieder jaar verzetten honderdduizenden vrijwilligers tijdens NLdoet bergen werk. Dat is niet alleen leuk om te doen, maar organisaties hebben er naderhand nog maandenlang plezier van. Met al bijna 8.500 klussen in alle uithoeken van het land, kunnen overal mensen aan de slag. De klussen zijn zo divers dat er voor ieder wat wils is: of je nu het liefst een high tea verzorgt voor ouderen, met je voeten in de klei staat in een voedseltuin of aan de slag wilt met een verfroller in een huiskamer. Ton Hulsebos, volwassenwerker van Welzijn Heerde, steekt al jarenlang de handen uit de mouwen bij heel wat klussen. Vorig jaar werden vanuit de Hof van Cramer bloembakken geplaatst langs de boulevard. Dit jaar gaat men rond de Hof van Cramer aan de Putterweg in Wapenveld aan de slag. "We willen een haag aanplanten en de stoep vernieuwen. Op een zijmuur willen we het logo en verlichting aanbrengen om daarmee de uitstraling van de Hof van Cramer te verbeteren", legt Ton uit. Aanmelden voor de klussen kan heel eenvoudig via onderstaande website. Daar is ook alle klusinformatie over de projecten te vinden.

www.nldoet.nl

Meer berichten