Logo veluws-nieuws.nl


Foto: Triada

Vervroegde nieuwbouw 42 huurappartementen van Triada

  Zakelijk

EPE - Drie jaar eerder dan oorspronkelijk gepland start Triada met de bouw van nog eens 42 huurappartementen in de wijk Klaarbeek te Epe. De indeling van de twee nieuwe appartementengebouwen is identiek aan de al in 2016 opgeleverde appartementen. Dat wil zeggen dat ook dit weer levensloopbestendige woningen zijn van het hoogste niveau. De appartementen worden met voorrang toegewezen aan huurders van Triada van 55 jaar en ouder die een woning van maximaal 592 euro per maand achterlaten.

Dit is de doelgroep waar Triada de woningen voor laat bouwen. Veel van hen wonen nu nog in een eengezinswoning. Naarmate zij ouder worden gaan zij op zoek naar een gelijkvloerse woning om op die manier langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Deze appartementen zijn volledig geschikt gebouwd voor mensen die nu, of misschien later, minder mobiel zijn. Zo is er in de plattegrond plaats voor het gebruik en het opladen van een scootmobiel.

De verhuur start begin 2018. Dan zijn ook de huurprijzen bekend. De woningen worden straks aangeboden met het flexprijslabel. Dat betekent dat de huur voor de meeste huurders van Triada van 55 jaar en ouder veel lager kan uitvallen dan de geadverteerde huurprijs (www.triada.nl/flexprijs). “We willen deze levensloopgeschikte woningen bereikbaar maken voor de belangrijkste doelgroep”, aldus adjunct-directeur van Triada Wim Klein Langenhorst. “Dat wil niet zeggen dat andere belangstellenden niet kunnen reageren. Ook zij blijven kans maken op deze appartementen.”

Harrie van de Ven, directeur-bestuurder van Triada, benadrukt het belang van goede doorstroming: “Wanneer ouderen verhuizen naar een appartement, laten zij een woning achter voor een jong –aanstaand- gezin dat juist een huis met tuin zoekt. En andere jongeren kunnen weer terecht in hún woningen. Meerdere mensen zijn dus in staat een passende woning te vinden dankzij één nieuwbouwwoning.”

Oorspronkelijk stond de bouw voor 2020 op de planning. Maar Triada vindt het belangrijk om deze levensloopbestendige woningen snel te realiseren. Bovendien verkort dat de periode dat de huidige bewoners van de nieuwe wijk in een ontwikkelingsgebied wonen. De appartementen worden gebouwd door Nijhuis Bouw uit Apeldoorn. In de Klaarbeek komen in totaal 272 woningen. Daar zijn 143 koopwoningen van Nijhuis bij, naast 129 huurwoningen voor Triada. In 2015 waren de eerste 15 huurwoningen klaar. In 2016 volgden de eerste 42 huurappartementen en in 2017 nog eens 12 huurwoningen. In dezelfde tijd zijn er 49 woningen aan kopers opgeleverd. Op 17 mei organiseren Nijhuis Bouw, Explorius Gebiedsontwikkeling en Triada een feestje voor de bewoners van deze nieuwe wijk.

Reageer als eerste
Meer berichten