Zonnepanelen op Koekoek Vaassen


Zonnepanelen op Koekoek Vaassen

  Zakelijk

Het is officieel; de zonnepanelen waarover bij zwembad de Koekoek al enige tijd wordt gesproken, gaan volgend jaar geplaatst worden op het dak van het Vaassense zwem- en sportcentrum.

Vaassen - Op woensdag 21 december werd de opdrachtbevestiging getekend door bestuursleden van Stichting Sport- & Dorpscentrum Vaassen Jan Goudbeek (voorzitter), Gerrit Prosee (penningmeester), Harry de Jong (bestuurslid) en Erik Hollander van Hollander Techniek. Ook de wethouders Jan Aalbers en Robert Scholten van de gemeente Epe waren aanwezig bij deze mijlpaal in het proces.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) verstrekte een Stimulering Duurzame Energie-subsidie (SDE) en de gemeente Epe zorgde voor een renteloze lening om het project mogelijk te maken. De renteloze lening is een bijzondere manier om organisaties binnen de gemeente te ondersteunen bij duurzaamheidsprojecten die ook in andere gemeentes navolging krijgt.

In januari start men met het plaatsen van de zonnepanelen. Doel is om de 850 panelen in februari allemaal geplaatst te hebben. Voor de jongere bezoekers wordt er in De Koekoek in de centrale hal een televisiescherm opgehangen waarop goed in beeld wordt gebracht wat de opbrengst van de zonnepanelen is. Hollander Techniek uit Apeldoorn plaatst de zonnepanelen. Naast de zonnepanelen wordt op het parkeerterrein van De Koekoek een laadpaal voor elektrische auto's geplaatst. Hiermee kunnen twee auto's tegelijk worden geladen. Deze laadpaal kan zelfs de zwaarste accu's moeiteloos en snel laden. Uniek in Vaassen, omdat het de eerste laadpaal is op een openbaar terrein.

Met dit totale project worden grote stappen gezet op het gebied van duurzaamheid, aldus de stichting Koekoek. Naast de houtkachel waarmee de totale verwarming van de accommodatie wordt gerealiseerd, zijn de zonnepanelen en de laadpaal een uitstekende toevoeging voor het groene karakter van sportcentrum dat De Koekoek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden