Een manchetknoop is een luxueuze en subtiel hulpmiddel om de manchet van het overhemd dicht te maken.
Een manchetknoop is een luxueuze en subtiel hulpmiddel om de manchet van het overhemd dicht te maken. (Foto: mike)

Wat voor soort manchetknopen zijn er?

  Zakelijk

Manchetknopen, manchetknopen zie je in het hedendaagse straatbeeld steeds minder. In bepaalde beroepen, zoals de advocatuur en bankwezen worden nog veelal manchetknopen gedragen en wellicht draagt je opa ze nog op een verjaardag. Manchetknopen worden steeds minder gedragen, maar dat betekent niet dat ze niet stijlvol zijn. Manchetknopen zijn juist zeer stijlvol. Manchetknopen zijn een decoratieve en sierlijke detail bij het heren overhemd. Manchetknopen vormen een prachtige finishing touch van je outfit. Wil je alles weten over manchetknopen? Lees dan snel verder. 

Wat zijn manchetknopen?

Manchetknopen worden gedragen bij een overhemd. Een manchetknoop is een luxueuze en subtiel hulpmiddel om de manchet van het overhemd dicht te maken. Een manchetknoop is daarom een alternatief voor de vastgenaaide knopen die op het overhemd zitten. Een manchetknoop hoef je niet te laten bevestigen aan het overhemd. Een manchetknoop is los en je kunt ze om of af doen wanneer je wilt. 

Wat is de functie van de knoop? 

Naast dat manchetknopen en praktische functie hebben, zijn ze ook bedoeld om meer contrast te bieden aan je outfit. Knopen die normaal op de manchet van het overhemd zitten vallen niet op. Echter, wanneer je manchetknopen draagt, kun een andere look toevoegen aan je outfit. Manchetknopen zijn mooie details voor een perfecte finishing touch. 

De verschillende soorten 

Er zijn talloze verschillende knopen, parelmoer knopen, kunststof knopen etc. Net zoals normale knopen zijn er talloze verschillende manchetknopen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei maten, kleuren, vormen en materialen. Mede door de ruime keuze - kun je gemakkelijk manchetknopen afstemmen op je outfit of de gelegenheid. Je hebt de volgend manchetknopen: 

  • Franse manchetknopen
  • Stompe hoek Franse manchetknopen
  • Hoekgesneden Franse manchetknopen
  • Klassieke (recht) manchetknopen
  • 1 knoops
  • 2+ knoops

De manchetknoop kan verschillende soorten sluitingen hebben. Je hebt manchetknopen met een vaste sluiting, een draaibare sluiting of een ketting sluiting.

Voor welke gelegenheid zijn manchetknopen geschikt? 

Manchetknopen worden over het algemeen beschouwd als luxe details. Met deze betekenis worden ze ook vaak gedragen bij formele gelegenheden en in een formele werksfeer. Met name de French Cuffs (Franse manchetknopen) zijn de favoriete knopen bij formele gelegenheden. Deze knopen kunnen rond of vierkant zijn.

Hoe kun je een overhemd herkennen die manchetknopen nodig heeft?

Het is belangrijk om te weten voor welk overhemd manchetknopen geschikt zijn. Dit is gemakkelijk te herkennen. Een overhemd waar manchetknopen in moeten heeft geen knopen bevestigd op de manchetten (einde van de mouw). Daarnaast heb je ook overhemden die de benaming dubbele manchet hebben - om de mouwen aan elkaar te bevestigen moeten er manchetknopen in. Het houdt in dat er twee openingen zitten bij de manchetten. Deze openingen zijn bedoeld voor de manchetknopen. 

Deze minigids over manchetknopen helpt de manchet liefhebber op weg. Manchetknopen zijn luxe details en maken de outfit af. Ben je na het lezen op zoek naar stijlvolle, luxe manchetknopen? Kijk dan eens op de website overhemden.com. De meeste manchetknopen van meest luxe merken online. Maak je dubbele manchet overhemd af met een paar stijlvolle manchetknopen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden